🐜Hoe voorkom je teken bij je hond?

🐜Hoe voorkom je teken bij je hond?

Hoe voorkom je teken bij je hond?

Teken zijn kleine parasieten die zich voeden met bloed van hun gastheer, waaronder honden. Ze kunnen vervelende ziekten overbrengen, zoals de ziekte van Lyme. Daarom is het belangrijk om je hond te beschermen tegen teken. Hier zijn enkele tips om teken bij je hond te voorkomen:

1. Gebruik preventieve middelen

Er zijn verschillende producten op de markt die teken kunnen afweren of doden. Denk aan anti-tekenhalsbanden, spot-on producten, sprays en tabletten. Deze middelen kunnen je hond beschermen tegen tekenbeten en de ziekten die ze kunnen overbrengen. Raadpleeg je dierenarts om te bepalen welk product het beste bij je hond past.

2. Vermijd tekenrijke gebieden

Teken gedijen in omgevingen met hoog gras, struikgewas en vochtige plekken. Probeer wandelingen in dergelijke gebieden te beperken, vooral tijdens de lente en zomer wanneer teken het meest actief zijn.

3. Controleer je hond regelmatig

Na elke wandeling, vooral in risicogebieden, moet je je hond controleren op teken. Let vooral op plekken zoals de oren, nek, oksels, buik en liezen. Als je een teek vindt, verwijder deze dan voorzichtig met een tekentang.

4. Houd je tuin onderhouden

Een goed onderhouden tuin kan helpen om teken op afstand te houden. Maai het gras regelmatig en verwijder overtollig struikgewas. Dit vermindert de kans op een tekeninvasie in je tuin.

5. Gebruik beschermende kleding

Als je van plan bent om te wandelen in gebieden met veel teken, kun je overwegen om je hond beschermende kleding te laten dragen. Dit kan een speciaal vest of jas zijn die beschermt tegen tekenbeten.

6. Houd jezelf ook beschermd

Teken kunnen ook mensen bijten, dus het is belangrijk om jezelf ook te beschermen. Draag lange mouwen en broeken, gebruik insectenwerende middelen en controleer jezelf na een wandeling in risicogebieden.

Conclusie

Teken kunnen een risico vormen voor de gezondheid van je hond, maar met de juiste preventieve maatregelen kun je de kans op tekenbeten verminderen. Gebruik effectieve preventieve middelen, vermijd risicogebieden, controleer je hond regelmatig en houd je tuin onderhouden om teken op afstand te houden.

Door deze tips te volgen, kun je je hond helpen beschermen tegen teken en de ziekten die ze kunnen overbrengen. Raadpleeg je dierenarts voor advies over de beste preventieve middelen voor jouw hond.

Back to blog