De 10 Eenvoudigste Trucs die je je Hond Vandaag Kunt Leren

De 10 Eenvoudigste Trucs die je je Hond Vandaag Kunt Leren

Honden zijn niet alleen geweldige metgezellen, maar ze kunnen ook een heleboel trucs leren die niet alleen indruk maken op je vrienden en familie, maar ook de band tussen jou en je harige vriend versterken. En het beste nieuws is dat je vandaag al kunt beginnen! Hier zijn de 10 eenvoudigste trucs die je je hond kunt leren.

1. Zit

Dit is waarschijnlijk de meest fundamentele truc die je je hond kunt leren. Neem een traktatie in je hand en houd deze boven het hoofd van je hond. Beweeg langzaam je hand omhoog terwijl je het commando "Zit" geeft. Zodra je hond gaat zitten, beloon je hem met de traktatie en veel lof.

2. Blijf

Nadat je hond heeft geleerd te zitten, kun je beginnen met het aanleren van het commando "Blijf". Laat je hond eerst zitten en steek je handpalm naar hem uit, zeg "Blijf" en loop een stap achteruit. Als je hond blijft zitten, beloon hem dan met een traktatie en lof.

3. Lig

Het commando "Lig" is vergelijkbaar met "Zit", maar nu wil je dat je hond op zijn buik gaat liggen. Gebruik een traktatie om je hond naar beneden te leiden terwijl je het commando geeft.

4. Poot Geven

Dit is een schattige truc die vaak gemakkelijk aan te leren is. Terwijl je hond zit, neem je zijn poot in je hand en zeg je "Poot geven". Beloon hem daarna met een traktatie.

5. Rol Over

Laat je hond eerst op zijn buik liggen. Houd een traktatie bij zijn neus en beweeg deze langzaam over zijn schouder naar zijn andere kant terwijl je zegt: "Rol over". Je hond zal waarschijnlijk vanzelf omrollen om de traktatie te volgen. Beloon hem wanneer hij dit doet.

6. High Five

Vergelijkbaar met "Poot geven", maar deze keer wil je dat je hond zijn poot omhoog steekt in plaats van naar beneden. Gebruik het commando "High Five" en beloon hem wanneer hij het goed doet.

7. Blijf Speelgoed

Dit is handig om je hond te leren als je wilt dat hij rustig blijft terwijl je bezig bent. Leg een speeltje voor hem neer en zeg "Blijf". Als hij probeert het speeltje te pakken voordat je toestemming geeft, herhaal dan het commando en wacht tot hij rustig blijft voordat je hem beloont.

8. Volgen

Leer je hond om aan je zijde te lopen zonder te trekken aan de riem. Oefen dit door beloningen te geven terwijl hij netjes naast je loopt.

9. Draai Rond

Laat je hond zitten en houd een traktatie bij zijn neus. Draai je hand langzaam in een cirkel terwijl je zegt: "Draai rond". Je hond zal waarschijnlijk om je hand heen lopen. Beloon hem wanneer hij dit doet.

10. Gaan Liggen en Rollen

Dit is een leuke truc waarbij je hond vanuit een staande positie gaat liggen en zich vervolgens oprolt. Gebruik een traktatie om je hond in de juiste positie te leiden terwijl je het commando geeft.

Onthoud dat elke hond anders is, dus wees geduldig en gebruik positieve versterking om je hond aan te moedigen deze trucs te leren. Beloon goed gedrag altijd met lof en traktaties, en zorg ervoor dat de trainingssessies kort en leuk zijn voor zowel jou als je harige vriend. Veel plezier met het trainen van je hond!

 

Back to blog